Misterioşii cimerieni

În legende antice ale popoarelor de la Marea Neagră, “popoarele potopului” au fost cunoscute sub numele de cimerieni, care în cele mai vechi timpuri au trăit la Marea Neagră. În cele din urmă, acestea au fost respinse de sciţi în Mesopotamia.
O mare parte din această legendă veche spusă de istoricul grec Herodot prezintă elemente de adevăr dacă sunt examinate însă într-un interval de timp mai mult larg. Dar actuala datare cronologică este destul de incertă!

Distribuirea traco-cimeriană conform arheologiei sovietice. Sursa Wikipedia.

Distribuirea traco-cimeriană conform arheologiei sovietice. Sursa Wikipedia.

“Originea cimerienilor este obscură. Lingvistic, ei sunt de obicei consideraţi ca fiind traci sau iranieni, sau cel puțin având o clasă conducătoare iraniană. Probabil au trăit în regiunea de nord a Mării Negre, dar încercările de a defini leagănul de origine cu precizie prin mijloace arheologice, sau chiar a stabili data expulzării din țara lor de către sciți, nu au fost încoronate pe deplin succes până în prezent, ” se scrie în Enciclopedia Britannicaid.
Una dintre problemele care există pentru a-i identifica pe sumerieni cu o certitudine absolută este că “experții” susțin că sumeriana nu este legată de nicio limbă cunoscută …. ceea ce este absurd! Sumeriana se referă în mod clar la un grup de limbi !! Nu a fost vorba despre nişte extratereştri! Există ipoteza Baltica -Marea Neagră – Mesopotamia dar necesită o lungă perioadă de timp ca să fie acceptată de către experţi. Câteva exemple: Giuliano Bruni din Livorno, a remarcat că în sanscrită cuvântul “Sumeru” indică polul arctic. S-ar părea că există o listă de 500 de echivalări lexicale de la A la Z între limba sumeriană și limbile
indo-europeane, pe baza limbii letone.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.