Spectrul lui Corey din Salem le-a cerut femeilor să scrie în cartea diavolului

Giles Corey, sau Cory ori Coree (1612 – 19 septembrie 1692) este victimă recunoscută din cadrul procesului vrăjitoarelor din Salem.

 

Ilustratie de Mary Walcott, Wikipedia.

Ilustratie de Mary Walcott, Wikipedia.

Corey era un fermier prosper, relativ mitocan, care trăia la sud-vest de satul Salem (acum Danvers, SUA). El a fost acuzat de vrăjitorie în aprilie 1692, alături de Ann Putnam și Abigail Williams.
Ann Putnam a afirmat că spectrul lui Corey i-a cerut să scrie în cartea diavolului; mai târziu, a adăugat că o fantomă a învățat-o că a fost ucisă de Corey.
Alte fete au confirmat aceste acuzaţii evocând atacuri executate de spectrul lui.
Se pare că Corey și soția sa Martha aparțineau cercului de relații al familiei Porter, care s-a opus fracțiunii familiei Putnam. Corey este adesea descris ca fiind un bătrân încăpățânat și dificil, care a criticat acuzaţiile care i se aduceau pentru fapte de vrăjitorie.
Cazul Corey a început să fie judecat la 18 aprilie 1692. Corey a fost apoi închis timp de câteva luni, cu soția sa Martha. Audierea în faţa judecătorilor s-a ţinut în septembrie, când a venit o duzină de martori ca să depună mărturie împotriva lui Corey. Dar el a refuzat să pledeze vinovat.
Multă vreme s-a crezut că se datora, probabil, temei de a-şi vedea averea confiscată dee stat, dar foarte probabil era că el știa că era deja condamnat.
De asemenea, a refuzat să-și apere acuzațiile pentru că a refuzat procesul în sine. Deoarece a ales să rămână tăcut, Giles Corey a fost condamnat să se supună unei acumulări de pietre pe corp în scopul de a-l strivi. Dar această sancțiune cumplită nu a fost niciodată aplicată în colonia din Massachusetts.
Corey a murit după trei zile, la 19 septembrie 1692. Soția sa Martha s-a spânzurat după trei zile.

Content Protection by DMCA.com
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.