Soldaţii nazişti consumau droguri pe front

Al Doilea Război Mondial rămâne, până în prezent, cel mai ucigător conflict din istoria omenirii. Un scriitor susţine că pe câmpul de luptă, soldații puternicei armate naziste ar fi folosit medicamente psihotrope.

Hiltler înconjurat de Wilhelm Keitel, Werner Mölders, Hermann Göring, Bundesarchiv, Bild, Wikipedia

Hiltler înconjurat de Wilhelm Keitel, Werner Mölders, Hermann Göring, Bundesarchiv, Bild, Wikipedia

Norman Ohler, jurnalist și scriitor german, a făcut aceste dezvăluiri în cartea sa despre consumul de droguri în Germania nazistă intitulată “Euforia totală.” El susţine că soldații de pe front consumau “crystal meth”, un medicament care a fost în special popularizat de serialul de televiziune “Breaking Bad”.
Drogul a fost comercializat din 1937 de către nazişti şi distribuit soldaţilor săi. Acesta avea darul de a-i ţine treji, de a prezenta o stare euforică şi de a fi invincibili în timpul invaziei Poloniei şi Franţei din cadrul Blitzkrieg-ului iniţiat de Adolf Hitler.
Acţiunea armatei germane a şocat lumea! Nimic nu părea să poată să-i stea în cale… Însuşi Vulpea deşertului, generalul Erwin Rommel a declarat că lua acest drog ca şi cum era „pâinea zilnică”.
Într-un articol despre cartea lui Norman Ohler, ziarul german Berliner Kurier spune Wehrmacht-ul a comandat aproximativ 35 de milioane de tablete de pervitin care urmau să fie distribuite soldaților. Această substanță a fost folosită de trupele germane pentru a spori rezistența și concentrarea soldaților.
“Infanteria mărșăluia ferm până la 60 de kilometri pe zi, Panzerele avansau zi și noapte. Germanii foloseau o pastilă miracol. Această pilulă miracol, Pervitin, era metamfetamină. La doze mai mari, poartă acum numele de metamfetamină. ”

Pentru a ajunge la această concluzie, scriitorul a studiat timp de cinci ani arhivele federale germane și americane. El a explicat că, în acel moment, “Pervitin” nu a fost ilegal și se putea procura cu ușurință în farmacii sub formă de ciocolată.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.